2023

  • Kunsten i Klimaarbejdet

    Efterår 23 - forår 24 | Publikation

    Hvordan vender vi krisen som klimaet, biodiversiteten og forholdet mellem menneske og klode er i? Hvordan kan klimaløsninger i for eksempel det byggede miljø gøres vedkommende for borgere og brugere? Og hvilke greb er med til at gøre klimakrisen begribelig? Billedkunsten er en del af svarene.

    Billedkunstnernes Forbund (BKF) har igangsat projektet Kunsten i klimaarbejdet: Billedkunstnerens kompetencer i den grønne omstilling. Hensigten er at sætte fokus på billedkunstens rolle og billedkunstneres kompetencer i den grønne omstilling. Som start laver Empathic Environments en kortlægning og analyse af billedkunstens rolle og billedkunstneres kompetencer i den grønne omstilling.

    Arbejdet er startet op efterår 2023 og munder ud i en publikation, der skal skabe et større vidensgrundlag på området. I processen kortlægges billedkunstneres kompetencer via research, workshops og interviews med billedkunstnere og samarbejdspartnere. Publikationen bliver udgivet i 2024.

  • Symposium 2023: Sans for Materialer

    17.11.2023 | Symposium, Bornholm

    Finder vi fremtidens bæredygtige materialer og løsninger i kunsthåndværk og design? Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design inviterer til Symposium om materialeinnovation i kunstneriske processer. Empathic Environments kuraterer symposiet.

    For at fremme bæredygtig udvikling sætter Symposium 2023 fokus på den faglige indsigt i og formidling af materialesans og viden om produktion og metoder. Symposium 2023: Sans for Materialer er arrangementet hvor du kan være med til at styrke den faglige dialog og kritiske debat inden for kunsthåndværk- og designområdet. I år handler symposiet om kunstnerisk materialepraksis med øje for den bæredygtige udvikling.

  • Magasin for Bygningskunst og Kultur

    3.11.2023 | Udgivelse online og lancering

    Sjette udgave af Magasin for Bygningskunst og Kultur har temaet Kunsten i Arktiekturen. Empathic Environments ved Tyra Dokkedahl er gæsteredaktør

    Temaet Kunsten i arkitekturen rummer 10 bidrag af og med forskere, studerende, undervisere, kuratorer, udøvende billedkunstnere og praktiserende designere og arkitekter præsenterer, analyserer og diskuterer samspillet mellem billedkunst og arkitektur, ornamentik og nye materialer samt kunstens rolle i den grønne omstilling.

    Bidragsydere er Ditte Vilstrup Holm, Philip Pihl, Matilde Lise Houmann, Nis Rømer, Kim Lenschow Andersen og Bonnie Hvillum, Spacegirls (Cisse Bomholt Christiansen og Elisabeth Gellein), Hanna Talje og Katja Nicoline Meyer, Madeleine Kate McGowan, Lene Dammand Lund og Jakob Ravn Abildgaard og Emil Hvelplund Kristiansen.

  • First There Is A Mountain, Wadden Tide

    31.8.-1.10.2023 | Blåvandshuk Strand, Varde Kommune

    Empathic Environments kuraterer First There Is A Mountain, der er den fjerde udgave af den tilbagevendende kunstudstilling Wadden Tide, som Varde Kommune afholder.

    Ni kunstnere viser eller opfører værker, der fortolker sand som materiale, historie eller ressource. De ni kunstnere er Hanne Nielsen og Birgit Johnsen, Kaare Frang, Kasper Hesselbjerg, Kirstine Roepstorff, Molly Haslund, Rasmus Myrup, Rikke Luther, Spacegirls og Tue Greenfort.

    Kom med os til Vestkysten og oplev kunsten, sandet og verdensarvslandskabet på ny. I udstillingsperioden kan lokale og turister, familier og fagpersoner, deltage i workshops, performances, rundvisninger og aftenmeditationer.

  • Regenerative materialer. Potentialer i kunstneriske samarbejder

    2.6.2023 | Akademisk Arkitektforening

    Vil vi i fremtiden bygge vores huse af tang, brændenælder, hør og tagrør? Måske!

    Initiativer spirer på tegnestuer, i værksteder og atelierer og langs strandkanten. Nye samarbejder blandt arkitekter, kunstnere, forskere, designere og producenter gror frem mellem siv og dunhammere. I fællesskab stræber de efter at udvikle byggematerialer, der er en naturlig del af økosystemet.

    I et kurateret netværksarrangement undersøger Empathic Environments potentialet i kunstneriske samarbejder i udviklingen af regenerative byggematerialer. Hør en række fremtrædende og nytænkende fagfolk fortælle om deres tværfaglige praksis i udviklingen af en mere bæredygtig bygningskultur.

    Deltagere er Justine Djernes-Bell, Djernes & Bell; Line Kjær Frederiksen og Lykke Arnfred, CINARK/Det Kongelige Akademi; Kathryn Larsen, Studio Kathryn Larsen; Frans Drewniak, Det Kongelige Akademi og Sara Martinsen, Sara Martinsen Studio.

    Vi afholder arrangementet i samarbejde med Akademisk Arkitektforening som en del af ArtWeek og Copenhagen Architecture Festival.

I 2023 udvikler Empathic Environments seminarer og udstilling i samarbejde med Akademisk Arkitektforening, Varde Kommune, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design og Billedkunstnernes Forbund