Vi bidrager til at udvikle kunst i offentlige miljøer via metodeudvikling og videndeling. I artikler og publikationer formidler vi værker og praksis til fagmiljø og brede målgrupper
Fordringer for forandring, Kunsten i klimaarbejdet
Publikationen Fordringer for forandring - Kunsten i Klimaarbejdet præsenterer et kurateret udvalg af 28 danske og udenlandske værker og projekter, der tager livtag med klimaudfordringen og bringer kunsten i spil som en del af løsningen.
Publikationen er inddelt i fem kategorier, der beskrives gennem en case og fire eksempler. Kategorierne dækker temaerne biodiversitet og natur, materialer og produktion, klimasikring og energiløsninger, adfærd og kulturforandring og kritisk tænkning. Dertil et afsnit om samarbejdet med en billedkunstner.
Empathic Environments har udarbejdet publikationen for Billedkunstnernes Forbund og kortlagt billedkunstneres kompetencer via research, workshops med billedkunstnere og interviews med samarbejdspartnere.
Publikationen blevet lanceret 2. december 2024 ved en konference afholdt af Billedkunstnernes Forbund på Dansk Arkitektur Center.
At skabe kunst til offentlige rum – En fortælling, et inspirationsværk og en håndbog
Kunst i det offentlige rum er en selvstændig kunstnerisk disciplin, der involverer komplekse kontekster og mange tværfaglige arbejdsopgaver. Bogen At skabe kunst til offentlige rum – En fortælling, et inspirationsværk og en håndbog er initieret af billedhugger Carina Zunino. Bogens ambition er at formidle viden om kunstneriske arbejdsmetoder til alle der indgår i processen fra ide til færdigt offentligt kunstværk; fra kunstner til håndværker, arkitekt til konservator, bygherre til borger. Den kan på én gang læses som en fortælling, et inspirationsværk og en håndbog.
Empathic Environments ved Stenka Hellfach har bidraget med Skab forbindelse mellem din idé og dit publikum. Den gode skitsepræsentation. Med bidrag af billedkunstner Carina Zunino, landskabsarkitekt Bettina Lamm, kunstrådgiver Stenka Hellfach, kunstrådgiver Jane Løvschall Dolmer , jurist Klaus Pedersen, stukkatør Peter Funder, erhvervspsykolog Thea Mikkelsen og konservator Anne Prejsz. Bogen bliver udgivet april 2025.
Magasin for Bygningskunst og Kultur #6, Kunsten i arkitekturen
Sjette udgave af publikationen Magasin for Bygningskunst og Kultur har temaet Kunsten i Arktiekturen.
Det rummer 10 bidrag af og med forskere, studerende, undervisere, kuratorer, udøvende billedkunstnere og praktiserende designere og arkitekter præsenterer, analyserer og diskuterer samspillet mellem billedkunst og arkitektur, ornamentik og nye materialer samt kunstens rolle i den grønne omstilling.
Magasinet, der udkommer online to gange årligt, bliver udgivet af Det Kongelige Akademis Institut for Bygningskunst og Kultur ved redaktør Morten Birk Jørgensen. Empathic Environments har ved Tyra Dokkedahl bidraget som gæsteredaktør til temanummeret om kunst i arkitektur.
Publikationen blevet udgivet 3. november 2023 og lanceret ved et seminar på Det Kongelige Akademi med bidragsyderne.
Tingbogen
Tingbogen er en opbyggelig historie om mennekser, bier, planter, mycelium, træ og ild, der arbejder sammen om at regenerere et hjørne af Taastrupgaard, fysisk som socialt, og diskuterer de planmæssige og strukturelle rammer for Taastrupgaards omdannelse, herunder beboernes medvirken i helhedsplanarbejdet og områdets udvikling.
Bogen er blevet til på initiativ af Gitte Juul, arkitekt MAA, ph.d og studielektor på Det Kongelige Akademi, der står bag kunstprojektet Tingstedet i Taastrupgaard. Empathic Environments har kurateret Tingstedet og bidraget til Tingbogen med teksten Kunsten at fremkalde en offentlighed, der perspektiverer Gitte Juuls kunstneriske metode til den sociale kunstpraksis og offentlig kunst i dag.
Øvrige bidrag er skrevet af Yusuf Aydın, Oguzcan Yüksel, Lars Spatzek, Sia Andersen, Katrine Winther Nielsen, Mikkel Heller Jensen, Morten Nielsen, Adrien Rigobello, Phil Ayres, Beata Hemer, Anders Elman Hansen, Louise Staugaard, Rasmus Jessing, Søren Nielsen og Lars Autrup. Tingbogen er udgivet på Arkitektens Forlag oktober 2024
Ceremoni 2022, Future Library af Katie Paterson, Oslo. Foto: Tyra Dokkedahl
Artikler
Et venteområde man har lyst til at være i, Tyra Dokkedahl, Formkraft – Tidsskrift for Kunsthåndværk & Design, 7. januar 2025
En del af os selv, Tyra Dokkedahl, ATLAS, 16. april 2024
Sand i kunstens perspektiv, Stenka Hellfach og Tyra Dokkedahl, Tidsskriftet Landskab, nr. 6 2023, årgang 104
En arkitektur, der lever, Tyra Dokkedahl, Magasin for Bygningskunst og Kultur nr. 5, 23. marts 2023
En hundrede år lang bøn, Tyra Dokkedahl, ATLAS, 2. september 2022
Atmosfæriske lag i menneskerummet, Tyra Dokkedahl, Formkraft – Tidsskrift for Kunsthåndværk & Design, 20. oktober 2021
Lars Lundehave Hansens lyde lægger nye lag på Augustenborg Slot, Tyra Dokkedahl, IDOART, 14. maj 2019